My Site
Facebook Twitter Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

STORY 'BOUT ME DARLINKS LOVER FOLLOW DBOARD NEWER OLDER

Dia yang bergelar "SAHABAT"
Friday, October 31, 2014 - Purple - 2 Comments



Assalamualaikum , hye , annyeong !
Hehehehe ... act , I want to tell u that I miss this girl so much !
This is Elis Hensem who are always beside me in every condition .
I miss her so so much ... She's the one that can change me to a better person .
I'm very grateful that I have u in my life , Elis .
Yeah , even I don't have u by my side now , I still have u in my heart .
No one can replace u in my heart , dear .
And ... yass , apa yang kau cakap pada aku dulu betul .
Aku ada kawan-kawan yang lain .
Aku boleh share cerita , aku boleh gila-gila dengan diorang .
Dulu , masa kau nak pergi sekolah asrama tu , aku still tak boleh terima hakikat yang kau tinggalkan aku , Elis ...
Tapi , aku cuba dan aku yakinkan diri aku dengan
Jika ALLAH ambil kau dari aku , Aku yakin DIA akan gantikan kau dengan yang lain dan yang lebih baik .

Alhamdulillah , Elis ... Sekarang aku ada kawan yang aku boleh share cite sama macam kau dulu .
Tapi , kau yang banyak tahu kisah silam aku yang paling aku takut dan sakit nak diingati .
Kau yang mengajar aku dan mengubah aku sampai aku boleh jadi yang lebih baik dari dulu .
Kau tahukan dulu betapa teruknya perangai aku . Tapi , kau berjaya ubah aku jadi macam ni .
Terima kasih , Elis . Kau lah satu-satunya kawan yang paling lama aku ada , paling lama kenal aku dan paling lama sentiasa ada dengan aku .
Elis , sekarang aku rindu kau sangat-sangat . Not only now ... but before this pun aku rindu kau .
Tapi kan Elis , kalau kita ingat masa kita tadika dulu macam kelakar kan ?
Yelah , dulu aku selalu gaduh dengan kau and buat kau nangis .
Maklumlah , time tu kan aku anak ustazah .
Hahahahaha :D
So , kepala aku besar sikit lah .
Then , bila masuk sekolah rendah , kita sekolah yang sama . 
But , time tu aku ngan kau still lagi tak jadi kawan .
Kita start kawan masa darjah 3 .
Aku pon tak ingat macam mana bila kita boleh kawan .
But , time tu not so rapat lah kan ...
Then , aku dah tak kawan ngan kau dah ...
Pastu , darjah 6 kita start balik kawan . Time tu lah kita start gaduh besar .
And u know right apa yang jadi kat aku masa darjah 6 tu ...
Hahahahahaha :D
Dan yang paling aku tak sangka bila kita masuk form 1 kat SMK BSP tu ...
kita boleh jadi kawan rapat weyh ...
paling tak sangka lah ...
Hahahahahaha :D
Kau lah tempat aku mengadu segala benda weyh .
Kau yang mengubah tanggapan aku pada family aku .
Ya Allah , kau lah sahabat terbaik aku , Elis .
Ye , kau lah sahabat terbaik yang pernah aku miliki .
Alhamdulillah , makin lama hidup aku makin bermakna and makin ceria .
Yelah , sebelum ni kau tahu aku macam mana kan dengan family aku ...
Apa yang aku cerita kat Langkawi tu .
Hahahahaha , tergelak weyh bila aku ingat balik pasal kat Langkawi yang aku nangis tu .
Teruk gila aku nangis .
And yasss kau dengan kawan- kawan yang lain buat aku nak berbaik ngan family aku .
Bersyukur sangat aku sebab aku ada korang semua dalam hidup aku .
Terima kasih , Elis ... sebab kau sudi jadi kawan aku yang serba kekurangan ni .
Terima kasih sangat-sangat .
And to Nini , Aida , Nissa , Bilah , Dun , Diba , Jan , Deena and Alya ..
Terima kasih sebab sudi jadi kawan Hani! 
Terima kasih sebab korang teman Hani waktu Hani hilang Elis ,
Thank u cause u guys be The New Elis to me .
I really appreciate it guys !
I really mean it .
Thank u again for all what u have done for me .
I will always remember all what u have done for me .
Thank u korang !
Thank u sebab korang telah mengajar Hani betapa indahnya sebuah persahabatan itu .
I really really love u guys ...
If tak ada korang sekarang .
I don't know lah jadi apa sekarang ni .
Muahhh !
I love u guys !
Saranghae !
Sampai sini je lah Hani luahkan apa yang Hani rasa .
Bye .
Jumpa lagi .
To boa .
Assalamualaikum .




 Sahabat yang baik adalah orang yang sangat kita percayai dan membuat kita tenang bersamanya. Dia menjadi tempat berkongsi kelelahan, berkongsi kesedihan dan tidak pernah menjual rahsia diri kita.

Walau bagaimanapun juga, sahabatmu adalah orang yang telah berjasa membangunkanmu dari kejatuhan, menghiburkan saat senang maupun susah. Begitu berertinya ia, dikala engkau tak boleh melihat wajahnya lagi. 

 Dalam sebuah pertemuan pasti ada perpisahan. Namun, perpisahan yang sangat indah adalah ketika kita bergenggam tangan, dan berjanji, "Kita untuk selamanya kawan, walaupun jarak jauh, masa memisahkan kita, namun dirimu akan tetap terkenang dalam sanubariku"

Teman itu seperti bintang Tak selalu nampak Tapi selalu ada dihati, Sahabat akan selalu menghampiri ketika seluruh dunia menjauh Kerana persahabatan itu seperti tangan dengan mata Saat tangan terluka, mata menangis Saat mata menangis, tangan memadamnya. 


 Walaupun berbatu-batu jarak yang memisahkan, Sahabat tidak pernah terpisah kerana persahabatan tidak diukur dengan jarak melainkan dengan hati.

Kawan sejati ialah orang yang mencintaimu meskipun telah mengenalmu dengan sebenar-benarnya iaitu baik dan burukmu. 

Kau tahu seseorang adalah sahabat sejati ketika kau akan menangis, dia mengatakan hal-hal yang paling tidak masuk akal hanya untuk melihatmu tersenyum. 

Sahabat tidak pernah membungkus pukulan dengan ciuman, tetapi menyatakan apa yang amat menyakitkan dengan tujuan sahabatnya mau berubah. 

 Apa yang kita alami demi teman kadang-kadang melelahkan dan menjengkelkan, tetapi itulah yang membuat persahabatan mempunyai nilai yang indah.

 Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk menghindari perselisihan, justeru kerana kasihnya ia memberanikan diri menegur apa adanya .

Janganlah berjalan di belakangku, kerana mungkin aku tak boleh memimpinmu. Jangan pula berjalan di depanku, mungkin aku tak boleh mengikutimu. Berjalanlah di sampingku dan jadilah sahabatku.

 Proses dari teman menjadi sahabat memerlukan usaha pemeliharaan dari kesetiaan, tetapi bukan pada saat kita memerlukan bantuan barulah kita memiliki motivasi mencari perhatian, pertolongan dan pernyataaan kasih dari orang lain, tetapi mampu berinisiatif memberi dan mewujudkan apa yang diperlukan oleh sahabatnya.


De'Owner

Hello! Hye! Annyeonghaseyo! Assalamualaikum ... I`m Haney, 17 lovely young age. I'm just ordinary girl :* Thanks for your visit :D
Taghboard

Credit

Template by Siti
Owner is Haney